С хеттрик на Пако Алкасер Борусия Дортмунд победи Аугсбург в последните секунди с 4:3 среща от седмия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Гостуващият отбор откри резултата в средата на второто полувреме, когато Алфред Финбогасон се възползва от грешка на защитата и реализира четвъртия си гол за сезона.

Играта на Борусия не се получаваше, но в средата на втората част влезлият като резерва Пако Алкасер също се разписа за четвърти път през кампанията, получавайки пас от подавач №1 в първенството Джейдън Санчо (шест асистенции).

Филип Макс изненадващо отново изведе гостите напред в резултата, но Алкасер избухна с петия си гол за сезона, с което се изравни с най-добрия стрелец Онджей Дуда от Херта.

В 84-ата минута дойде времето и на влезлия от пейката Марио Гьотце, който "взриви" трибуните с един от най-важните си голове в последните години, но малко след това смешната защита на рурци пак се пропука и Грегорич изравни с глава.

Драмата обаче още не беше приключила и в 96-ата минута Пако Алкасер оформи своя хеттрик от пряк свободен удар. Така Борусия събра 17 точки на върха, докато гостите са девети с осем пункта.


Гостите изненадващо започнаха по-добре и за отрицателно време изпълниха три корнера, които обаче не доведоха до нищо сериозно. Домакините така и не можеха да настроят играта си към постройката на своя опонент и с изключение на сватбарския шут на Аксел Витсел стояха доста кротко на игрището.

Завърналият се в Аугсбург Андре Хаан отправи първия точен удар в срещата по диагонала отдясно, но стражът на вестфалци Роман Бюрки следеше ситуацията и успя да спаси спокойно с крак. 

Тъкмо изтичаше четвърт час игра, когато Марко Ройс направи невероятен за стандартите си пропуск от десетина метра, получавайки отличен пас от подавач №1 в Бундеслигата този сезон Джейдън Санчо.

В средата на първата част смехотворната защита на Борусия се пропука но изключително комичен начин - след полувисоко центриране в наказателното поле. Топката се отби в тялото на Загаду и Алфред Финбогасон изненада Бюрки отблизо, като преди това си поведе топката с ръка.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/lbYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борусия се опита да отвърне на предизвикателството, но мощният удар на Хакими беше спасен от Луте, който стори същото по-късно и при опита на Максимилиан Филип. Снаряди на Витсел пък бяха блокирани на два пъти.

В началото на второто полувреме Аугсбург можеше да удвои след заформила се канонада пред вратата на Борусия, но Бюрки успя да спаси и да поправи грубите грешки на отбраната си.

В 62-ата минута Дортмунд все пак успя да изравни при първото си положение след паузата. И главният герой отново беше намиращият се под пара Пако Алкасер, който влезе като резерва малко преди това. Испанецът получи перфектен пас от подавач №1 в Бундеслигата този сезон Джедън Санчо и намери опразнената врата.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/LbYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Секунди след това домакините бяха на път да изживеят истински ужас, но бяха спасени от напречната греда при хубавия удар от движение на Алфред Финбогасон. Дортмунд отговори с удар с рамо на Аканджи, но Грегорич изчисти пред голлинията.

Санчо и Алкасер пробваха да повторят упражнението малко след това, но този път снарядът на испанеца прелетя високо над целта. 

Аугсбург не се уплаши и нанесе втори удар в 71-ата минута, когато Филип Макс се възползва от подаването на Хаан и вкара в близкия ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/4bYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 80-ата минута Алкасер отново изправи зрителите на крака след хитро изпълнение на домакините на фаул. Рафаел Герейро копна хитро зад гърба на защитата и испанецът простреля Луте от воле.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/5bYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Четири минути след това още една резерва "взриви" стадион "Сигнал Идуна Парк". Марио Гьотце получи от Хакими и от сравнително малък ъгъл спя да мушне кълбото в близкия ъгъл.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/jmYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Екшънът обаче продължаваше, защото калпавата защита на Борусия отново се сцепи при изпълнение на корнер, когато Михаел Грегорич скочи най-високо и реализира с глава.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/lmYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Драмата обаче още не беше приключила и в 96-ата минута Пако Алкасер реализира своя хеттрик, вкарвайки по феноменален начин от пряк свободен удар!

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/omYCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Борусия Дортмунд - Аугсбург 4:3

0:1 Алфред Финбогасон - 22'
1:1 Пако Алкасер - 62'
1:2 Филип Макс - 71'
2:2 Пако Алкасер - 80'
3:2 Марио Гьотце - 84'
3:3 Михаел Грегорич - 87'
4:3 Пако Алкасер - 96'


Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканджи, Загаду, Диало, Хакими, Вайгъл (Марио Гьотце - 77'), Витсел, Санчо, Ройс, Ларсен (Герейро - 69'), Филип (Алкасер - 59')

Аугсбург: Луте, Хинтерегер, Гувелеув, Фрамбергер, Макс, Кедира, Байер (Феликс Гьотце - 64'), Хаан (Моравек - 75'), Каюби, Грегорич, Финбогасон (Кордова - 83')