Любителите на футбола стават свидетели на най-добрия Марко Ройс за всички времена. На това мнение са не само фенове, експерти и съотборници на германеца, но и босовете на вестфалския клуб.

Оставил тежките контузии в миналото, Ройс не само играе по превъзходен начин, но и носи важни победи на Борусия. 

Той вкара важната дузпа в 121-ата минута за драматичната победа с 3:2 над Унион Берлин във втория кръг за Купата на Германия, а в събота реализира единственото попадение за успеха във Волфсбург.

Във всички мачове на Дортмунд този сезон комбинативният Марко предпочита да подава. Например можеше да вкара на Херта в мача от деветия кръг, но хитро прескочи топката и позволи на Джейдън Санчо да вкара на празна врата.

"Това е най-навярно най-силният Марко Ройс изобщо", беше краткият коментар на изпълнителния директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке. А босът рядко сипе излишни суперлативи дори за своите играчи.

"Марко е един от най-добрите играчи в Бундеслигата и навярно най-добрият в момента", заяви съотборникът на Ройс Якуб Бруун Ларсен.

След победата в събота Борусия Дортмунд записа 15-и мач без загуба във всички турнири този сезон. Люсиен Фавре е първият треньор на клуба, който тръгва по този начин.

Марко не спира да подава, а е сред лидерите по отношение на попаденията в Бундеслигата - 6. Във въпросните 15 мача той е участва пряко във вкарването на 18 попадения - 9 гола и 9 асистенции. Дортмунд спокойно може да се нарече "БоРОЙСия", пише вестник "Билд".

Феновете на звездата се молят той остане здрав и занапред. Защото всички помнят скъсването на връзките в глезена през пролетта на 2014 година, заради което Ройс пропусна Мондиал 2014.

Контузия в петата го спря за началото на сезон 2015/16. През пролетта на 2016 година травма в аддукторите го извади от Евро 2016 и за началото на следващия сезон. През сезон 2017/18 Марко пропусна целия първи дял заради скъсване на коленни връзки...

Сега обаче по всичко личи, че слънцето на неговата улица най-после е изгряло. Навярно и новината, че ще става татко дава допълнителна енергия на една от най-симпатичните звезди в спорта.