Съдът в Германия осъди мъж на 14 години затвор за бомбена атака към клубния автобус на Борусия Дортмунд през пролетта на миналата година. 29-годишният руснак с германски паспорт Сергей В. беше признат за виновен по обвинение в опит за убийство на 11 април 2017 година. При инцидента беше ранен един от футболистите на Борусия.

Сергей В. е заявил пред съда, че е искал да изкара пари чрез инцидента, а не да нарани някого. На 11 април автобусът на Борусия Дортмунд е пътувал към 80-хилядния клубен стадион "Сигнал Идуна Парк" за мача от Шампионската лига срещу Монако, когато бомбата избухнала и ранила в ръката защитника Марк Бартра от "жълто-черния" отбор. Срещата между двата тима беше отложена с ден заради бомбената атака.

Прокуратурата в Германия искаше Сергей В. да бъде осъден на доживотен затвор заради опит за убийство с поставянето на три взривни устройства. Руснакът с германски паспорт е заложил 44 хиляди евро, че акциите на Борусия Дортмунд на борсата ще спаднат и точно с тази цел е предизвикал бомбената атака към клубния рейс миналата пролет. 

След инцидента през април 2017 година, предизвикан от Сергей В., цената на акциите на отбора от Дортмунд се покачи.