Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер посочи първенеца Байерн Мюнхен като единствения друг клуб, за който би играл в Германия.

Стрелецът има действащ договор до лятото на 2020 година и според мнозина именно стадион "Алианц Арена" ще е следващата му дестинация.

През последните дни обаче се заговори, че вкаралият 11 гола през този полусезон германски национал може да подпише с лидера в Бундеслигата Борусия Дортмунд. В същото време "биковете" се надяват да удължат договора на звездата си.

"Не разбирам защо Тимо иска трансфер. Контраатакат на Лайпциг е построена така, че да пасва на играта му. В Байерн той няма да разгърне потенциала си, защото баварците излизат срещу прибрани дълбоко в своята половина противници в Бундеслигата. Той няма да си направи услуга, ако премине в Байерн или отиде в Англия", заяви бившият бос на Айнтрахт Франкфурт Хериберт Бруххаген за телевизия Sport1.

Според бившия ас на Байерн Марио Баслер трансферът на Вернер в Мюнхен през лятото е сигурен: "За 80 милиона евро трябва да продадеш един играч. Той ще струва между 60 и 80 милиона евро. И смятам, че ще премине в Байерн".

Експертът на Sport1 Марсел Райф вижда нещата по друг начин: "Борусия Дортмунд е много добра опция за играч с качествата на Вернер". Дни по-рано босът на РБ Оливер Минцлаф призна, че клубът не може да предложи на нападателя заплата, която той би взимал в Дортмунд или Байерн.