Бившият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти останал изумен от дома, който е обитавал офанзивния полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце.

Както е известно, двамата се разминаха, но общото между тях е, че не успяха да оправдаят очакванията на шефовете на баварците. Интересното е, че през лятото на 2016 година на Карлето е предложена къщата, в която е живял Марио.

Месечният наем на палата в центъра на Мюнхен бил 20 000 евро, пише списание "Шпорт Билд". По време на огледа Анчелоти останал без думи, като изненадата за него била свързана с това, че почти навсякъде имало най-разнообразни фитнес уреди.

Тяхното наличие пък доказва тезата, че Гьотце е осъзнавал много добре, че губи почва под краката си. Той е искал да се докаже на бившия си треньор Пеп Гуардиола и започнал да трупа мускулна маса, което обаче отне от скоростта му.

Някогашният суперталант, станал герой във финала на Мондиал 2014, така и не успя да се наложи в Мюнхен и след три сезона се прибра в Дортмунд. Гуардиола пък пое Манчестър Сити ,а Карлето не успя да се наслади на майсторството на Марио.

Гьотце беше извън терените в продължение на месеци заради проблеми с обмяната на веществата, но през този сезон отново напипа верния ритъм и в последните мачове на Борусия той се представи на висота.