Борусия Дортмунд със сигурност няма да се раздели с недоволния полузащитник Юлиан Вайгъл през зимата, пише вестник "Билд".

Както е известно, опорният халф е разочарован от малкото игрови минути и иска да смени отбора. Силен интерес към него има от ПСЖ, воден от бившия му ментор в Дортмунд Томас Тухел.

23-годишният Юлиан има договор до лятото на 2021 година с Борусия и е твърдо решен да се махне, тъй като иска да играе редовно. От ръководството на вестфалци вече обявиха, че до края на кампанията няма да продават свои важни кадри, нито да ги пускат под наем.

През последните дни обаче се появиха слухове, че ПСЖ е готов да подкоси краката на Ханс-Йоахим Вацке и Михаел Цорк с апетитна оферта за Вайгъл.

В крайна сметка босовете на лидера в Бундеслигата са решили, че резервата Вайгъл също е нужен за постигане на голямата цел - първа титла в Бундеслигата от 2012 година насам.

Мнение по въпроса е изразил и треньорът на Дортмунд Люсиен Фавре. Той заявил на шефовете, че не вижда Вайгъл в титулярния си състав, но се нуждае от него при евентуална травма на звездата Аксел Витсел. Интерес към Юлиан има още от Тотнъм и Рома.