Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд, мач от 20-тия кръг на Бундеслигата, стадион “Комерцбанк-Арена”, 16:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Борусия Дортмунд е надява да запази перфектния си баланс през 2019 година, но гостуването на 5-тия в класирането Айнтрахт Франкфурт няма да бъде никак лесно. “Жълто-черните” се намират в прекрасна форма и мечтаят през май да вдигнат титлата на Германия. 

Тимът от Франкфурт също прави впечатляващи неща и е един от най-резултатните тимове в първенството. Водещият голмайстор на Бундеслигата Лука Йович, заедно със Себастиен Алер и Анте Ребич могат да накажат всяка защита. Така че тази на вестфалци трябва да бъде особено внимателна. 

Лошата новина за домакините е слабата защита. До момента Айнтрахт е допуснал 26 гола през сезона във всички турнири, докато Борусия наниза 50 само в Бундеслигата. 

За гостите под въпрос за мача е Лукаш Пишчек, който получи удар по време на тренировка. Дан-Аксел Загаду поднови тренировки, но едва ли ще вземе участие в срещата. Мануел Аканджи и Леонардо Балерди са твърдо аут. 

За Айнтрахт в тима се завръща Желсон Фернандеш, който пропусна последния мач заради наказание. Тимъти Чандлър и Лукас Торо няма да играят, а под въпрос е Давид Абрахам. 

Резултат: 2:3