Борусия Дортмунд - Хофенхайм, двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц, Оелшлегел
Защитници: Диало, Топрак, Вайгъл, Загаду Хакими, Пишчек, Шмелцер
Полузащитници: Дахуд, Витсел, Герейро, Гомес, Гьотце, Санчо, Пулишич
Нападатели: Ларсен, Филип, Алкасер, Волф
Контузени: Аканджи, Ройс
Извън групата: Балерди
Наказан: Дилейни


Прогноза на Gol.bg:

Борусия няма много приятни спомени от този съперник, защото го победи само веднъж в последните три мача след късен гол на Кристиан Пулишич на 16 декември 2017 година. При последната среща (22 септември 2018 година) между тези противници отново американецът се разписа в края, за да донесе незаслужената точка за своите.

Все пак е за отбелязване, че "жълто-черните" постигнаха пет поредни победи у дома срещу Хофенхайм, губейки само веднъж в последните 11 шампионатни мача между двата тима.

Интересното е, че треньорът на Хофе Юлиан Нагелсман нямаше победа само над Дортмунд (равенство и две загуби) допреди важното 3:1 в края на миналия сезон, когато неговият отбор финишира на рекордно трето място, измествайки именно Дортмунд.

В момента ситуацията е различна и лидерът Борусия Дортмунд води с цели 20 пункта на осмия Хофе, който записа куп равенства, в които трябваше да се поздрави с победа. Момчетата на Нагелсман загубиха само една от последните си 13 срещи, но пък и спечелиха само веднъж в последите девет кръга.

Домакините едва ли ще страдат дълго от отпадането си за Купата на Германия, защото голямата цел пред отбора е спечелване на сребърната салатиера и прекратяване доминацията на Байерн Мюнхен в последните шест сезона.

Вестфалци спечелиха 28 от 30 възможни точки у дома този сезон, вкарвайки поне по две попадения във всеки един мач. Хофе обаче няма загуба при последните си седем визити в Бундеслигата - четири победи и три ремита.

В момента Борусия има сериозни проблеми не само в отбрана (халфът Юлиан Вайгъл играе по спешност като защитник), но и с двамата си вратари Роман Бюрки и Марвин Хитц, които изобщо не бяха в групата за мача с Вердер за Купата. За капак Марко Ройс е контузен и пропуска мача, а Пако Алкасер не е в оптимална форма. Затова ние ще потърсим частичната изненада, залагайки на равенство.


Резултат: Борусия Дортмунд - Хофенхайм 1:1