Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд получи още няколко шамара по отношение на кадровите си проблеми точно преди първия мач с Тотнъм в Шампионската лига. 

Както стана ясно снощи, капитанът на вестфалци Марко Ройс е аут за мача заради болките в бедрото. Вторият най-добър реализатор на тима в първенството Пако Алкасер също няма да е линия.

Испанецът, който още не може да се разпише от началото на новата година, страда от болки в рамото. Двама основни защитници също пропускат мача. Запълващият дупки в отбрана халф Юлиан Вайгъл е тръшнат от грип, а бекът Лукаш Пишчек има проблеми със стъпалото.

"Такава е ситуацията и трябва да я приемем. Но нямаше да искам да не можем да използваме Кейн и Али, ако бях на мястото на англичаните", заяви изпълнителният директор на вестфалци Ханс-Йоахим Вацке.

Своите паспорти на летището пък бяха забравили двама играчи на Борусия - Джейдън Санчо и Абду Диало. Двамата хванаха такси, за да си вземат документите, като при Санчо ситуацията беше критична, защото той се появи не летището в 12.12 часа местно време. Самолетът отлетя все пак с него на борда в 12.38 часа...