Борусия (Дортмунд) прекъсна серията от пет поредни мача без победа във всички турнири (3 ремита и 2 загуби) и победи с 3:2 Леверкузен в дербито на 23-ия кръг в германската Бундеслига.

Отборът на рурците показа, че се връща към доброто си състояние със стабилната си игра и след мача тимът е лидер в класирането с актив от 54 точки и има само три точки преднина пред втория в таблицата Байерн (Мюнхен).

Доста интересно е да се отбележи в този мач, че гостите владееха доста повече топката и завършиха с 67% владение на топката срещу само 33% за тима от миньорския град.

Освен това Дортмунд показа и завидна ефективност с 3 гола от 4 точни удара. Гостуващият тим пък вкара 2 гола от също толкова точни удара.

Загаду даде аванс на Дортмунд в 30-ата минута, след като засече подаване на Санчо в наказателното поле и от близка дистанция с крак успя да матира противниковия вратар.

Радостта на домакините обаче не трая дълго и в 37-ата минута Воланд изравни след прекрасен удар от границата на наказателното поле след пас на Хаверц. 

Самият Санчо пък се нагърби и след асистенцията си вкара в 38-ата минута, секунди след изравнителния гол на гостите. Диало центрира в наказателното поле, а английският национал с хубаво воле засече топката и я прати в противниковата врата.

Гьотце в 60-ата минута увеличи преднината на домакините. Санчо центрира в наказателното поле, а след карамбол от рикошети топката попадна в краката на халфа, който с удар от границата на наказателното поле вкара.

Силите на гостите стигнаха за още един гол чрез Тах в 75-ата минута. Той засече топката с глава след центриране от фаул. 

Борусия (Дортмунд) - Леверкузен 3:2
1:0 Загаду 30
1:1 Воланд 37
2:1 Санчо 38 
3:1 Гьотце 60
3:2 Та 75

Борусия Дортмунд: Бюрки, Аканжи, Загаду, Диало, Хакими, Витцел, Вайгъл, Гереро (76 - Ларсен), Гьотце (83 - Дахуд), Санчо, Алкасер (90 - Волф)

Леверкузен: Храдецки, Та, Бендер, Вейзер, Йедвай, Баумгартлингер, Хаверц, Арангис, Бранд, Воланд, Байли (70 - Аларио)