Аугсбург - Борусия Дортмунд, мач от 24-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "WWK Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц, Оелшлегел
Защитници: Аканджи, Диало, Топрак, Вайгъл, Загаду, Балерди, Хакими, Шмелцер
Полузащитници: Дахуд, Витсел, Дилейни, Герейро, Гомес, Гьотце, Санчо
Нападатели: Ройс, Ларсен, Филип, Алкасер, Волф
Контузени: Пишчек, Пулишич


Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд излиза срещу един от любимите си на хартия противници, срещу който има девет победи и само едно поражение в изиграните общо 15 шампионатни двубоя, при голова разлика 37:17. 

Куриозното е, че вестфалци играят по-добре като гости срещу този противник, на чийто стадион са постигнали пет победи. Аугсбург е спечелил на свой терен само две точки от 21 възможни срещу Борусия. 

Това се случи в първия (0:0) и предпоследния засега (1:1) мач между тях тук. Само в Котбус "жълто-черните" са играли по-често, без да допуснат поражение. Деветте поражения превръщат Борусия в третия най-неприятен противник на малките баварци след Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен.

Звездата на домакините Марко Ройс излиза срещу един от любимите си съперници, срещу който е записал пет гола и пет асистенции. Той е третият най-добър реализатор в това съперничество след бившите си съотборници Пиер-Емерик Обамеянг и Роберт Левандовски.

През последните седмици и в двата лагера напрежението започна да расте. Борусия Дортмунд отпадна за Купата на Германия и е аут с единия крак в Шампионската лига, а за капак допусна авансът от седем точки пред Байерн Мюнхен в Бундеслигата да бъде стопен на три пункта. 

Аугсбург пък загуби шест от последните си седем шампионатни мача и гравитира в опасна близост до зоната на изпадащите, като тимът има само един успех от 27 октомври 2018 година насам. Домакините ще бъдат жадни за реванш заради драматичната загуба с 3:4 в Дортмунд през есента, дошла след оформен от Пако Алкасер хеттрик от фаул в 96-ата минута.

Вестфалци взеха важна глътка въздух при победата с 3:2 над Байер Леверкузен в предишния кръг, слагайки край на серия от три поредни ремита. Завръщането на кипатана Марко Ройс със сигурност ще даде импулс на гостите, които се нуждаят от задължителен успех, ако искат да имат реални шансове с Байерн в борбата за сребърната салатиера.


Резултат: Аугсбург - Борусия Дортмунд 1:2