Днес Борусия Дортмунд излиза срещу закъсалия Аугсбург с мисълта да дръпне с шест точки на преследвача Байерн Мюнхен и да циментира аванса си от минимум три пункта поне до следващия кръг.

Пред треньора на вестфалци Люсиен Фавре обаче има някои проблеми, които той трябва да реши, пише най-тиражният вестник "Билд".

Един от тях е "головата алергия" на най-успешната резерва в историята на Бундеслигата Пако Алкасер. Купеният от Барселона снайперист изигра феноменален първи полусезон, но няма гол през 2019 година. 

25-годишният нападател не е вкарвал от над 300 минути в първенството и си стои на 12-те гола от есента. Все пак е за отбелязване, че испанецът тресна гредата при успеха с 1:0 в Лайпциг, а в миналия кръг му отмениха чист гол при победата с 3:2 над Байер Леверкузен.

Фавре държи на своя футболист и дори мисли да го пусне като титуляр довечера. Пред сигурно завръщане е капитанът Марко Ройс, който излекува травмата в бедрото.

Вторият проблем за решаване пред треньора са лесните голове от преки свободни удари. Борусия "глътна" голове от фаул срещу Вердер Бремен, Хофенхайм и Байер Леверкузен. Липсата на организация в отбраната на Дортмунд е видима при статичните положения, затова и се очаква много от завърналия се от контузия централен бранител Мануел Аканджи.

Третият проблем е липсата на концентрация в края на мачовете. "Жълто-черните" пуснаха 6 гола в заключителните 15 минути на последните си четири мача. Три от тях дойдоха срещу Хофенхайм, когато авансът от 3:0 беше стопен.