Борусия Дортмунд - Щутгарт, двубой от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц, Оелшлегел
Защитници: Аканджи, Диало, Топрак, Вайгъл, Загаду, Балерди, Хакими, Шмелцер
Полузащитници: Дахуд, Витсел, Дилейни, Герейро, Гомес, Гьотце, Санчо, Пулишич
Нападатели: Ройс, Ларсен, Филип, Алкасер, Волф
Контузен: Пишчек


Прогноза на Gol.bg:

Най-силният домакин този сезон приема едни от най-слабите гости. Борусия има 10 победи и две ремита пред соите фенове в Бундеслигата, докато швабите спечелиха само веднъж далеч от дома, допускайки девет поражения.

"Жълто-черните" проиграха своята преднина пред шампиона Байерн Мюнхен и вече водят само по голова разлика, след като в последните пет кръга спечелиха само веднъж. Тяхното отпадане от Шампионската лига срещу Тотнъм през седмицата ще им позволи да се концентрират върху битката за сребърната салатиера, но пък със сигурност самочувствието им е напълно разклатено.

В същото време Щутгарт показа признаци на съживяване и и грабна четири точки в последните два кръга, демонстрирайки много добра игра. Тимът все още е в зоната на изпадащите, но е на две точки от спасителния бряг и се откъсна на пет пункта пред предпоследния Хановер.

Домакините ще разчитат до голяма степен на Марио Гьотце, който се разписа в последните три домакински мача в първенството. Никога досега в своята кариера обаче той не е вкарвал в четири поредни домакински мача на отбора си. 

Любопитното е,  че Щутгарт е един от двата отбора (другият е Байерн), срещу които Борусия Дортмунд има негативен баланс от 36:39 победи. В последните 15 шампионатни срещи между тези съперници обаче швабите спечелиха само веднъж. 

Последният успех на гостите тук дойде през февруари 2007 година (1:0 с гол на Марио Гомес), след което те наредиха 10 мача без победа, но пък пет от тях бяха ремита. Като цяло в Дортмунд швабите имат 12 победи и 22 поражения в 49 мача за първенство. 

Крайно време е Борусия Дортмунд да си поеме дълбока глътка свеж въздух и да излезе от кризата с гръмка победа, каквато е нашата прогноза.


Резултат: Борусия Дортмунд - Щутгарт 4:1