За разлика от други сезони, този път се очертава Борусия Дортмунд да задържи всичките си звезди през лятото, надграждайки върху постигнатото, пише списание "Шпорт Билд"

В материала се казва, че всички водещи играчи на рурци ще останат и през следващата кампания. Наскоро изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке обяви, че в Борусия възнамеряват да станат още по-силни през новия сезон, като това няма да зависи от изхода от борбата за сребърната салатиера с Байерн Мюнхен тази пролет.

Капитанът Марко Ройс има договор до 2023 година и вече обяви, че се чувства щастлив. Сензацията Джейдън Санчо е обвързан до 2022 година и е практически непродаваем.

Със сигурност ще останат още куп водещи играчи: Юлиан Вайгъл, Рафаел Герейро, Марио Гьотце, Якоб Бруун Ларсен и Мануел Аканджи. Нещо повече - Герейро, Ларсен и Гьотце ще получат нови договори.

За сметка на това Дортмунд ще се раздели с ненужните Марсел Шмелцер, Андре Шюрле, Шинджи Кагава и Себастиан Роде. Последните трима сега са под наем и няма да се завърнат на стадион "Сигнал Идуна Парк".