Предстоят най-важните дни в кариерата и живота на Марко Ройс, пише най-тиражният европейски вестник "Билд".

Капитанът на Борусия Дортмунд се бори за сребърната салатиера в Бундеслигата с Байерн Мюнхен, като до момента е спечелил само един трофей - купата на Германия през 2017 година.

Вестфалци и баварците имат равен брой, но идният месец предстои трудно за Борусия гостуване на стадион "Алианц Арена", което до голяма степен ще реши борбата за титлата.

Утре Ройс ще изведе своите във важния мач с Волфсбург, но той едва ли ще може да се отпусне и да покаже пълния си потенциал. Причината е, че приятелката му Скарлет Гартман е бременна и терминът й е за идната седмица, допълва изданието.

Полът на бебето отдавна е ясен - щастливите влюбени чакат дъщеричка. Марко иска да бъде на всяка цена до любимата си по време на раждането и е получил разрешението на босовете на Дортмунд.

Ройс буквално е разкъсван от мисълта, че раждането може да се случи покрай мача с "вълците", защото той иска да помогне на своите на всяка цена в битката за важния трофей, който би бил първи за Дортмунд от 2012 година насам.

Както е известно, докато асът на Борусия беше контузен, тимът загуби солиден 9-точков аванс и сега дори изостава от набралия скорост Байерн по голова разлика.

В Дортмунд се молят бебето да не измъчва мама Скарлет и да се появи на бял свят веднага след мача с Волфсбург, за да може татко Марко да е готов за екшъна с Байерн следващата събота от 19.30 часа българско време.

В изиграните от него 22 мача този сезон Ройс има невероятните 15 гола и 8 асистенции, като никога в своята кариера до момента той не е имал толкова силни показатели.