Германският хегемон Байерн Мюнхен е искал да привлече звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс през 2011 година, твърди списание "Шпорт Билд".

В материала се казва, че треньорът на баварците по онова време Юп Хайнкес дори е поканил Марко в къщата си, за да проведе разговор на четири очи с него. 

Всичко се случва на 1 април 2011 година, когато 21-годишният Ройс е още част от Борусия Мьонхенгладбах с клауза за откупуване в размер на 17.5 милиона евро - прилична сума за времето си.

През декември същата година Хайнкес кани Ройс в дома си, за да го убеди, че Байерн е правилното място за него. Но за разлика от наставника и шефовете, водещите играчи на Байерн били против привличането на Марко.

Твърди се, че Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер изрази съмнение, че Ройс има ген на победител. Останалата част от историята е позната: през лятото на 2012 година Марко премина в Дортмунд и преди месеци заяви открито, че никога няма да облече фланелката на баварския колос.

В събота Ройс излиза с Борусия срещу Байерн насред Мюнхен в търсене на своята първа сребърна салатиера. До момента той има само един трофей с вестфалци - купата на Германия от 2017 година.