Камерунецът с германски паспорт Юсуфа Мукоко подписа милионен договор с американския спортен концерн "Найк", гръмна вестник "Билд". Новината нямаше да бъде сензационна на фона на реалностите на пазара, ако не ставаше дума за... 14-годишен футболист. 

Юсуфа играе в отбора до 17-годишна възраст на Борусия и не спира да изумява седмица след седмица. Откакто премина в Дортмунд от Санкт Паули през юли 2016 година, младокът наниза 106 гола в 67 мача. 

Това  прави средно по 1.6 гола на мач или по едно попадение на всеки 46 минути. За сравнение звездата на Барселона Лионел Меси вкарва на всеки 75 минути.

В Германия имаше големи съмнения за възрастта на момчето заради неговите ръст, тегло и мощна физика. Той беше подложен на куп изследвания, които обаче доказаха, че е едва на 14 години.... Мукоко е роден на 20 ноември 2004 година и вече се говори, че съвсем скоро ще стане част от втория тим на Борусия, като дори вече потренира няколко пъти с батковците.

През настоящата кампания Юсуфа има 36 попадения в 21 шампионатни мача за отборите на Борусия до 16- и 17-годишна възраст. Това моментално предизвика интереса на европейските грандове, като Барселона следи таланта от най-дълго време. Контрактът на футболиста с "жълто-черните" е до 2022 година.

Невероятната резултатност на Мукоко хвана окото и на спортния гигант "Найк", който реши да му плати 1 милион евро за дългосрочен договор. С премиите сумата ще набъбне на 10 милиона евро, като за целта младият снайперист трябва да дебютира в Бундеслигата, или пък да вкара първия си гол в шампионата.