Детронираният европейски клубен шампион Реал Мадрид е твърдо решен да си върне крайния защитник Ашраф Хакими, който беше пратен под наем в Борусия Дортмунд миналото лято за срок от два сезона.

Ръководството на "белия балет" е изключително впечатлено от развитието на мароканския футболист, който набързо се превърна в един от най-важните играчи на треньора Люсиен Фавре на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Германският клуб не крие желанието си да уреди Хакими за постоянно, но с оглед чудесните му изяви това ще бъде доста трудна задача. Очаква се през лятото на 2020 година Ашраф да бъде в позиция дори за сигурно титулярно място в Мадрид, пише вестник "Ас".

20-годишният африканец е обвързан с "белия балет" до лятото на 2021 година, но се очаква клубът да му предложи нов договор, с доста по-добри финансови параметри.

Интересно ще бъде ако Хакими откаже нов договор и реши да остане за постоянно в редиците на Борусия. тогава навярно Реал ще бъде принуден да го продаде следващото лято, за да не го изпусне без пари 12 месеца по-късно.