Германският шампион Байерн Мюнхен ще напълни касата на конкурента си Борусия Дортмунд с 20 милиона евро, ако привлече втората най-скъпа покупка в историята на Барселона Осман Дембеле.

Списание "Кикер" изчислява как може да се стигне до пикантния момент. Както е известно, през лятото на 2017 година Барселона осъществи паник-покупка след бягството на Неймар в ПСЖ и плати на Дортмунд космическите 105 милиона евро за Дембеле.

Това обаче беше само "твърдата" сума за французина, чийто трансфер с бонусите гони 145 милиона евро. Тогава двата клуба са се разбрали, че при продажба на играча в касата на вестфалци автоматично влизат още 20 милиона евро. 

Сумата не изглежда толкова висока с оглед реалностите на пазара, но пък ситуацията е деликатна с оглед мощната атака, която Борусия готви по Байерн в борбата за сребърната салатиера през новия сезон.

През изминалата кампания "жълто-черните" бяха реален кандидат за титлата до последно, но останаха на две точки зад Байерн, макар дълго време да бяха на върха. 

Към момента лятната селекция на Борусия е в пъти по-впечатляваща от тази на мюнхенци, като за капак Дортмунд си върна бившия капитан Матс Хумелс, играл на стадион "Алианц Арена" последните три години.