Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен, мач за Суперкупата на Германия. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.30 часа българско време.


Вероятни състави:

Борусия Дортмунд: Хитц, Хумелс, Аканджи, Пишчек, Шулц, Витсел, Дилейни, Герейро, Санчо, Ройс, Алкасер
Контузени: Бюрки, Морей, Брандт

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Павар, Алаба, Кимих, Тиаго, Горецка, Синг, Дейвис, Мюлер, Левандовски
Контузени: Ернандес, Гнабри


Прогноза на Gol.bg:

Големите съперници в Германия си оспорват първия трофей за сезона и макар тежестта на тази купа да не е чак толкова голяма, престижът все пак е налице и той генерира поне част от характерното за Der Klassiker напрежение.

Байерн получи сериозен нокдаун на приятелския турнир Ауди Къп, защото двете титулярни крила Серж Гнабри и Кингсли Коман се контузиха. Така треньорът Нико Ковач трябва да прави непознати до момента експерименти и да разчита на "кивито" Сарпеет Синг, въпреки готовността на французина да играе.

През миналия сезон двата отбора си размениха по една домакинска победа в първенството и определено рурци имат предимство не само заради подкрепата на феновете си, но и заради по-доброто си временно състояние. Освен това те нямат персонални проблеми и на няколко пъти публично изразиха готовността си този сезон най-после да прекратят баварската доминация.

Това са най-успешните клубове по отношение на трофея - Байерн го е печелил 7 пъти, а Борусия Дортмунд - пет пъти. Мюнхенци обаче се намират в серия от три поредни триумфа. В директните мачове за Суперкупата двата колоса имат по три победи.

Очакваме поредна много открита и динамична битка между тези съперници за Суперкупата, като в лагера на домакините със сигурност ще търсят възможност да се реваншират на феновете си за пропуснатата възможност в Бундеслигата през изминалия сезон. Залагаме на знак "1".


Резултат: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:1