Дебютантът Унион Берлин поднесе голямата изненада в 3-ия кръг на Бундеслигата, след като победи с 3:1 един от големите фаворити за титлата Борусия Дортмунд.

Два гола за столичният отбор вкара Мариус Бюлтер. Той беше точен в 22-ата и 50-ата минута. Между неговите попадения Пако Алкасер (25’) се разписа за 1:1. Крайния резултат оформи  Себастиен Андерсон четвърт час преди последния съдийски сигнал. 

Вижте класирането в Бундеслигата 

По този начин Унион записа първата си победа в историята в елита на Германия, а Дортмунд допусна първа загуба за сезона и сдаде лидерската позиция.


Домакините откриха резултата в 22-ата минута. След центриране по тревата на Кристофър Тримел от корнер от дясно Мариус Бюлтер засече в мрежата с шут от 14-15 метра.

Три минути по-късно Пако Алкасер изравни със засечка отблизо на празна врата след страхотен пас от дясно на Джейдън Санчо.

Столичани отново взеха аванс пет минути след почивката. Себастиан Андерсон се измъкна в чиста позиция в наказателното поле след грешка в центъра на отбраната на гостите. Роман Бюрки успя да избие удара на шведския нападател, но топката отскочи към Бюлтер, който от около 18 метра я прати във вратата.

Четвърт час преди края Унион стигна до трети гол. След бърза комбинация от ляво Шералдо Бекер пусна пас по тревата на границата на малкия пеналт към непокрития Андерсон, който отклони в мрежата за 3:1.

Играчите на Борусия изглеждаха объркани от развоя на мача и така и не успяха да стигнат до нещо по-сериозно до края срещу добре подредения съперник.