Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен, двубой от четвъртия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Хумелс, Аканджи, Пишчек, Загаду, Балерди, Хакими, Шмелцер
Полузащитници: Дахуд, Витсел, Вайгъл, Дилейни, Герейро, Гьотце, Санчо, Брандт, Азар
Нападатели: Ройс, Ларсен, Алкасер
Контузени: Шулц, Морей


Прогноза на Gol.bg:

Домакините направиха силен старт на сезона с две убедителни победи, но в миналия кръг се изложиха при историческата първа победа на дебютанта Унион Берлин в Бундеслигата. Така Байер се озова с точка повече от Борусия и днес може да остане на по-предна позиция, ако измъкне поне точка.

В исторически план вестфалци и "аспирините" имат почти изравнени показатели - 31:27 победи за домакините в 80 мача, при голова разлика 125:117. На свой терен Дортмунд логично има два пъти повече победи (21:9) и сега ще търси начин да се реваншира на феновете си за позора в третия кръг.

Дортмунд изнесе лекция на Леверкузен в последните четири мача между двата отбора тук, постигайки стряскащата голова разлика 16:4. Сега обаче гостите са жадни да се докажат срещу голям противник и да постигнат първи успех в Дортмунд от август 2014 година насам.

Близките приятели Юлиан Брандт и Кай Хаверц вече са съперници, след като първият напусна Байер и подписа с Борусия. Бижуто на клуба от Леверкузен определено е най-голямата заплаха и според куп специалисти той ще тормози сериозно отбраната на домакините днес.

Любопитното е, че този сезон Борусия изоставаше във всеки един от мачовете си в първенството, като в два от тях показа характер и обърна. Днешният съперник е повече от опасен, защото не само умее да задържа топката и да пресира дълбоко. Статистиката показва, че Байер тича (120.3 км. на мач) най-много от всички отбори този сезон и прави най-много спринтове (248).

"Аспирините" са в серия от 9 поредни мача (седем победи и две ремита) без загуба в Бундеслигата, като само Байерн Мюнхен има по-дълга поредица в момента. Очакваме равностоен сблъсък, открит футбол и поделени точки.


Резултат: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 2:2