Дните на Люсиен Фавре начело на Борусия Дортмунд са преброени след вчерашния срам срещу слабака Падерборн, прогнозират водещи германски медии.

Вицешампионите обявиха на старта на сезона, че целта им този път е ясна - детронирането на хегемона Байерн Мюнхен. Преди две седмици обаче баварците пребиха Борусия с 4:0, а снощи дортмундци изоставаха с 0:3 на почивката, за да се докопат в 94-ата минута за равенството 3:3 срещу Падерборн.

"Така не може да продължаваме", заяви Фавре след фиаското. Дали обаче той не визира и своята позиция в клуба? Феновете на Борусия освиркваха отбора още след четвърт час игра.

Вестник "Билд" пише, че Фавре получава последен шанс срещу Барселона. Твърде вероятно е при поражение на стадион "Ноу Камп" на 27 ноември специалистът да бъде уволнен.

Той получи цели 130 милиона евро за нови попълнения през лятото, но тимът не прилича на себе си и е видимо много по-зле от миналия сезон.

Според телевизия Sport1 уволненият от Байерн Мюнхен този месец Нико Ковач може да замени Фавре. Натиреният от Тотнъм Маурисио Почетино също е вариант, но едва ли той ще предпочете точно офертата на "жълто-черните".