Част от феновете на Борусия Дортмунд имат повече от интересно решение за нов треньор - Матиас Замер. Както е известно, бившият футболист и наставник на вестфалци работи като съветник в клуба, след като беше спортен директор в Байерн Мюнхен от 2012 до 2016 година.

Треньорът на "жълто-черните" Люсиен Фавре получава още два дни картбланш, но според куп германски анализатори дните му в Дортмунд са преброени. Той похарчи 130 милиона евро за нови попълнения през лятото, но играта на отбора стана още по-зле и поредицата от слаби резултати удря по самочувствието на клуба.

Освиркванията на стадион "Сигнал Идуна Парк" от мача с Падерборн шепнат за треньорска рокада и в социалните мрежи изплува името на Замер. Носителят на Златната топка за 1996 година вече заяви, че не възнамерява да се връща в професията, но не е ясно дали няма да размисли, ако получи цялата спортна власт в Борусия.

Замер от години се слави като познавач на проблемите във футбола и един от големите виновници за требъла на Байерн от 2013 година, както и за доминацията на баварците в Бундеслигата, която продължава вече седем години.

Не липсваха и закачливи коментари в интернет пространството от феновете на Дортмунд, че евентуалното назначение на Замер ще бъде голям шамар за "лигльовците в клуба". Матиас не си поплюваше нито като футболист, нито като треньор и дърпането на ушите на играчите дори се считаше за един от демократичните му похвати в съблекалнята...