Борусия Дортмунд се класира за елиминациите на Шампионската лига, побеждавайки Славия Прага с 2:1 в мач от „F“, игран на стадион „Сигнал Идуна Парк“. Вестфалци получиха голяма помощ от Барселона, който удари Интер с 2:1 като гост.

Пред Джейдън Санчо се откри първата добра възможност, но неговият удар беше спасен от вратаря, за да се стигне до десетата минута, в която англичанинът все пак откри резултата. Той получи пас от Марко Ройс, но с голяма заслуга беше и пусналият страхотен пас преди това Юлиан Брандт.

Самият Ройс на два пъти беше много близо до удвояване аванса на своите, но Колар се намесваше адекватно. Гостите също имаха своите шансове, но или шутираха неточно, или бяха отказвани от Бюрки. Отклонен от Ройс снаряд на Масопуст можеше да изненада вратаря на Дортмунд, но той отново реагира добре.

Две минути преди почивката Славия изравни напълно заслужено чрез Томаш Сучек. Системата за видеоповторение разгледа ситуацията заради съмнения за игра с ръка на Шкода, но записалият асистенция футболист на гостите игра чисто и пое топката с гърди.

След почивката Борусия изглеждаше доста по-деен и логично си върна аванса в резултата след изтичането на час игра. Този път Санчо влезе в ролята на подавач, а автор на попадението беше един от най-добрите на терена – Юлиан Брандт.

Четвърт час преди края на редовното време Славия създаде три (!) голови положения за 60 секунди, но така и не успя да провре топката зад голлинията, като най-добрата възможност се откри пред Сучек, но Бюрки спаси. Малко след това стана много интересно, защото Дортмунд остана с 10 души заради червения картон на Вайгъл.

В самия край чехите опитаха хоатичен натиск, който не даде желания резултат. Така Дортмунд събра 10 точки и завърши на втора позиция. Славия е на дъното с две точки, а Интер (7 пункта) отива в Лига Европа.

 

Борусия Дортмунд - Славия Прага 2:1

1:0 Джейдън Санчо – 10’
1:1 Томаш Сучек – 43’
2:1 Юлиан Брандт – 61’