Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс призна, че през последните години често е изживявал големи футболни разочарования заради хегемона Байерн Мюнхен.

"За съжаление през последните 10 години Байерн има предимство срещу нас, няма как да не го признаем. Те много често ни причиняваха разочарования. Преди моето идване Борусия имаше две титли и през последните сезони бяхме близо на два-три пъти, но Байерн имаше предимство и по-голямо постоянство в хода на целия сезон. Те са трудни за побеждаване. Ние трябва да станем по-постоянни", заяви Ройс в официалния сайт на Бундеслигата.

"Разбира се, част от това се постига с пари. Това важи за всеки клуб. Трябва да си поставяш амбициозни цели. Преди сезона казахме, че искаме да станем шампиони, защото го искаме. Имахме това усещане вътре в съблекалнята. Нямаше какво друго да кажем, това беше истината - искаме титлата."

"С този състав не можем да си поставим друга цел. Трябва да извличаме най-доброто от себе си и се надяваме, че в края на сезона това ще бъде крайният резултат - титлата. Това трябва да е нашата цел и заради невероятната подкрепа от феновете, която получаваме. Например в гостуванията. Нашите фенове са страхотни. Ние просто трябва да станем по-стабилни."

"През този сезон нито един клуб не е постигнал постоянство, това е доста интересно. Борусия Мьонхенгладбах и РБ Лайпциг се справят много добре, но и те имаха своите спадове. Байерн също не е постоянен, но не е толкова далеч от върха. През този сезон искаме да постигнем това, което не постигнахме през изминалия."

"Нямах представа, че съм вторият най-добър реализатор в Бундеслигата за последните 10 години. Наистина ли? Това е добре. Първи е Левандовски, а кой е трети? Томас Мюлер. Наистина не съм се замислял върху това. Статистиките не ме интересуват толкова много, но съм щастлив от този факт. Левандовски е труден за достигане, той има невероятни показатели. Томас Мюлер също."

"Левандовски има професионално отношение и го показва всеки ден. Той започна с хранителен режим и не съм сигурен дали има специално нает човек за това или го прави само жена му. Да избегнеш контузиите е много важно за всеки играч. Роберт прави Бундеслигата по-силна. За нас е лошо, че е в Байерн и че вкарва толкова много голове. Но той е невероятно добър нападател. Той дори не получава признанието, което заслужава", добави Марко.