Борусия Дортмунд срази Майнц с 4:0 като гост в двубой от 15-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Кофейс Арена".

Футболистите на треньора Лусиен Фавре видимо стояха по-добре на терена и заслужено поведоха с гол на Марко Ройс (32'). В средата на втората част вестфалци нанесоха два удара в рамките на три минути, когато се разписаха Джейдън Санчо и Торган Азар. В 84-ата минута Нико Шулц сложи точка на спора.

Така Борусия се намира на третото място в класирането на първенството с актив от 29 точки, с една по-малко от РБ Лайпциг и две зад Борусия Мьонхенгладбах, които обаче още не са изиграли мачовете си от кръга. Отборът на Майнц пък е 14-и с 15 пункта.


Двата отбора започнаха срещата на високи обороти, като домакините първи стигнаха до интересно положение в 6-ата минута. Пиер Кунде Малонг се възползва от пространството пред себе си и отправи изстрел от границата на наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри над напречната греда.

В 13-ата минута Нико Шулц пропусна идеална възможност да се разпише. Футболистът засече добро подаване в пеналтерията и шутира към вратата, но ударът му беше блокиран.

В 16-ата минута гостите претендираха за дузпа, след като Аарон Карикол игра с ръка в наказателното поле. Съдията Бенямин Кортус обаче остана безмълвен в ситуацията.

В 21-ата минута Марко Ройс стреля от воле от границата на наказателното поле. Вратарят на домакините Робин Центнер да се хвърли атрактивно, но топката прелетя над напречната греда.

В 32-ата минута гостите поведоха в резултата. Марко Ройс достигна до топката около линията на пеналтерията и стреля от движение без да се двоуми. Начинът, по който намери кълбото, беше отличен и тя влетя право в долния десен ъгъл.

В 38-ата минута Юлиан Бранд се извиси над всички след центриране от ъглов удар и нанесе удар с глава. Футоблистът обаче не успя да отклони топката към вратата, а малко встрани от дясната греда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част гостите продължиха да стоят по-добре на терена, но трудно стигаха до възможности за гол.

Все пак това се случи в 67-ата минута. Джейдън Санчо получи подаване на границата на пеналтерията и завъртя топката в левия ъгъл по прекрасен начин.

Само три минути по-късно резултатът стана класически, защото Торган Азар завърши след подаване на Марко Ройс. В 84-ата минута пък Нико Шулц сложи точка на спора, а асистенция записа Джейдън Санчо.

 

Майнц - Борусия Дортмунд 0:4

Голмайстори: Марко Ройс (32'), Джейдън Санчо (67'), Торган Азар (70'), Нико Шулц (84')

 

Майнц: Центнер, Юсте, Фернандеш, Ниакате, Малонг, Баку, Йозтунали, Карикол, Боетиус (Максим 76'), Куайсон, Салай (Матета - 80')
Треньор: Ахим Байерлоцер

Борусия: Бюрки, Аканджи, Хумелс, Загаду, Вайгл, Бранд (Дахуд - 80'), Хакими, Шулц, Азар, Санчо (Алкасер - 85'), Ройс (Гьотце 73')
Треньор: Лусиен Фавре

 

Майнц, стадион "Кофейс Арена"
Съдия: Бенямин Кортус
Жълти картони: Юсте (Майнц);  (Борусия)