Всички говорят за Ерлинг Халанд. 19-годишният норвежец изживява мечтата си да бъде голямата звезда в европейския футбол.

Талантът направи шеметен дебют за Борусия Дортмунд, вкарвайки хеттрик при победата с 5:3 над Аугсбург. 

Младокът влезе при 3:1 за "малките баварци" като смяна в събота, но за малко повече от двайсет минути порази противника три пъти. При толкова на брой отправени удари в мача.

"Той е толкова добър, че дори успя да си намери приятелка на третата седмица в Дортмунд", написаха шеговито от Борусия в социалните мрежи.

Въпросната приятелка се оказа... топката от мача в събота (на снимката). Топката, която Ерлинг взе безцеремонно след двубоя. 

Феновете на Борусия изпаднаха в екстаз и засипаха снайпериста с комплименти: "Най-великият", "Няма Халанд, няма парти", "Най-добрата покупка за последните 30 години", "Какъв играч", "Ти си сензация", "Съсипа ги сам"...

С такова приказно начало Халанд се вклини моментално в сърцата на ултрасите. Дори капитанът Марко Ройс е щастлив, че има конкуренция по отношение на фенската обич. А и няма как, защото "торпедото" от Норвегия дърпа целия отбор напред.