Вердер Бремен елиминира Борусия Дортмунд в сблъсък от 1/8-финалите за Купата на Германия, след като се наложи драматично с 3:2 на своя "Везерщадион".
 
Домакините демонстрираха убийствена ефективност в предни позиции и с 4 точни удара нанизаха три гола. Те бяха дело на Дави Селке, който откри резултата в 16-ата минута, на Леонардо Битенкорт (30) за 2:0 и Милот Рашица (70) за 3:1.
 
Попаденията за Дортмунд бяха на обичайния заподозрян Ерлинг Холанд (67) за 1:3 и 17-годишният Джовани Рейна (78) за 2:3. Гостите обаче не успяха да пратят сблъсъка в продължения и отпаднаха от турнира.

Домакините започнаха мача по-добре и откриха резултата още в 16-ата минута, след като високата преса на Милот Рашица даде резултат. Косоварският национал отне топката от Ашраф Хакими и стреля, но Марвин Хитц успя да избие. Кълбото обаче попадна в Дави Селке, който при добавката отблизо не сбърка за 1:0!
 
Дортмунд веднага се хвърли в атаки и в 24-ата минута стигна до фаул на опасна позиция. Изпълнението на Марко Ройс срещна стената, след което топката излезе в корнер. Звездата на рурците изпълни късо и последва подаване към Матс Хумелс. Централният защитник засече с ножичен удар, но Иржи Павленка с прекрасна намеса изби.
 
След половин час игра "бременските музиканти" удвоиха преднината си с фамозен гол на Леонардо Битенкорт. След изпълнение на корнер на близката греда, Ройс изчисти точно на крака на 26-годишния халф. И той с брилянтно изпълнение от пеналта прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 2:0! 
 
После гостите продължиха да атакуват, но ударите на Джейдън Санчо и Хакими бяха блокирани със саможертвени намеси на защитниците на домакините. Юлиан Брандт също пробва да намали пасива на Дортмунд с шут от малък ъгъл, който мина над напречната греда.
 
В самия край на полувремето Вердер изпусна златна възможност да сложи точка на спора. Селке беше изведен очи в очи с Хитц и потърси долния десен ъгъл, но вратарят демонстрира превъзходен рефлекс.
 
На почивката Люсиен Фавре пусна тежката артилерия, сменяйки слабия Торган Азар с головата машина Ерлинг Холанд, който в 3 мача в Бундеслигата след трансфера си от Залцбург има 7 гола.
 
19-годишният норвежец веднага раздвижи играта на Дортмунд в предни позиции и в 58-ата минута Нико Шулц беше близо до попадение. Той получи убийствен пас, но не успя да стреля добре от вратарското поле и Павленка спаси.
 
В 67-ата минута Холанд намали изоставането на гостите. След атака по десния фланг, Брандт центрира успоредно на голлинията и новата звезда на "жълто-черните" с едно докосване я прати във вратата за 1:2! Секунди по-късно Дортмунд можеше да възстанови равенството, след като Джовани Рейна беше изведен на чиста позиция, но Павленка изби.
 
В 70-ата минута Вердер отново поведе с два гола. Юя Осако с чудесен пас изведе Рашица, който със силен изстрел по диагонала покачи на 3:1 за домакините! Мачът продължи да бъде страхотен и 180 секунди по-късно Холанд пропиля отлична възможност, след като шутира встрани от лявата греда от чиста позиция.
 
В 78-ата минута Дортмунд все пак се върна в мача. 17-годишният Рейна показа невероятна техника, преодоля трима съперници и с удар в горния далечен ъгъл се разписа за 2:3! После Санчо пропусна да изравни, след като не успя да овладее добре в наказателното поле, а по-късно главният съдия Гуидо Винкман реши, че няма дузпа за рурците след допитване до ВАР.
 
В 88-ата минута Павленка спаси шут на Ройс в долния ляв ъгъл. В продължението отново чешкия вратар беше под светлината на прожекторите, след като изби удар на Холанд. Това се оказа последният интересен момент в сблъсъка и Вердер спечели с 3:2.
 
Вердер Бремен – Борусия Дортмунд 3:2
 
Голмайстори: 1:0 Селке (16), 2:0 Битенкорт (30), 2:1 Холанд (67), 3:1 Рашица (70), 3:2 Рейна (78)