Манчестър Юнайтед мечтае за крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, но вече е отказал да го привлече в редиците си. Още по-куриозното е, че футболистът е бил предложен на "червените дяволи" от... шефовете на германския клуб!

Поне така твърди американската телевизия ESPN. В нейния материал се твърди, че миналото лято ръководството на Борусия е провело среща, на която е станало ясно, че клубът е готов да се раздели с направилия много силен сезон 2018/19 юноша на Манчестър Сити. 

Затова Санчо е бил предложен на Юнайтед, като желанието на Дортмунд е било да получи прилична сума в милиони евро и правата на Мейсън Грийнууд. Отговорът на Юнайтед бил категорично "Не". Така Грийнууд остана на стадион "Олд Трафорд" и получи 3-годишен договор.

Настоящата кампания на Санчо с екипа на Борусия пък е още по-впечатляваща, защото в 35 официални мача той изригна със 17 гола и 19 асистенции. Договорът на Джейдън е до 2022 година, а Манчестър Юнайтед минава за негова мечтана дестинация към настоящия момент.

Ако Санчо остане в Дортмунд още един сезон, неговата заплата ще бъде вдигната до 10 милиона евро на сезон, с което той ще се изравни с Матс Хумелс, а пред тях ще бъде само капитанът Марко Ройс.