С хеттрик на голямата си звезда Джейдън Санчо Борусия Дортмунд съсипа Падерборн с 6:1 като гост в мач от 29-ия кръг на германската Бундеслига.

Двата тима изиграха скучно първо полувреме, но се развихриха след почивката. Торган Азар откри резултата в 54-ата минута, а малко след това Юлиан Брандт асистира за първото попадение на Санчо.

В 72-ата минута домакините се върнаха в мача чрез Уве Хюнемайер, който реализира отсъдената дузпа, но още при следващата си опасна атака Борусия си върна аванса от два гола, като този път Азар се отличи с асистенция за Санчо. 

Интригата беше ликвидирана в 85-ата минута, когато Ашраф Хакими се възнагради с попадение, вкарвайки с плътен диагонален удар. Три минути след това записалият асистенция за мароканеца Марсел Шмелцер окончателно сложи точка на спора.

В първата минута на добавеното време Санчо излезе сам срещу вратаря и оформи своя хеттрик, като за него това е гол №17 през сезона в Бундеслигата.

Вторият в таблицата Борусия Дортмунд събра 60 точки и изостава със седем от първенеца и лидер в таблицата Байерн Мюнхен. Падерборн е на дъното 19 пункта и е на цели осем от мястото, което дава право на участие на бараж за оцеляване.