20-годишният голмайстор на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо е най-желаното ново попълнение от треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан. 

Световният шампион с отбора на Франция е готов да плати за дясното крило 110 милиона евро, пише в. "Ас".

Досега фаворити в битката за родения в Лондон футболист бяха английските грандове Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси, които все още не са казали последната си оферта. Интерес към британеца има също така от Барселона, Байерн Мюнхен, Ювентус, Интер, Арсенал и ПСЖ.

По време на карантината в изданията на Острова се твърдеше, че самият Санчо предпочита да заиграе с екипа на "червените дяволи", макар да е юноша на местния конкурент Сити. 

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер е искал младока още през зимната пауза, за да го пусне в партньорство в предни позиции редом до Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал, но тогава от Борусия не искали да го пуснат. 

През януари клубът от Манчестър дори е обявил цена от 125 милиона евро, но получил отказ, пише "България днес". Сега Зизу е обсъдил трансфера с шефовете на "белия балет" и са се спрели дори на конкретна цена. 

Зидан е казал категорично, че именно младия талант му е нужен, независимо от финансовите претенции на дортмундци. В последния си мач, Санчо блесна с хеттрик срещу Падерборн в Бундеслигата, при отсъствието на другото дете-чудо Ерлинг Халанд, който има контузия в коляното.

Ако не беше сривът заради кризата с коронавируса, това лято цената на крилото можеше да се качи и над споменатите 125 милиона евро, но в този момент няма кой да извади подобна сума, коментира още "Ас". А именно конкретната оферта на Реал с незабавно плащане може да натежи при трансфера на Санчо.