Германският вицешампион Борусия Дортмунд допусна голям гаф у дома в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. Момчетата на Люсиен Фавре загубиха на своя стадион "Сигнал Идуна Парк" от закъсалия Майнц с 0:2. 

Йонатан Буркардт откри резултата десетина минути преди почивката, когато засече с глава острото центриране отдясно на Боте Баку. В 49-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа и Жан-Филип Матета не сбърка от бялата точка.

Дортмунд имаше игрово предимство, но в същото време допускаше много грешки в защита и гостите дори имаха своите шансове за трето попадение. Любопитното е, че това е второ поражение за Борусия от този съперник за последните три мача в Дортмунд.

Победата осигури на Майнц актив от 34 точки и два кръга преди края на сезона намиращият се точно над чертата клуб практически се спасява за сметка на Вердер Бремен (28 точки) и Фортуна Дюселдорф (29 пункта), които се борят за мястото, даващо право на участие в баража за оцеляване.

Преднината на вестфалци пред третия РБ Лайпциг стана три точки, след като "биковете" изненадващо завършиха 2:2 у дома срещу Фортуна. До 87-ата минута Лайпциг водеше с два гола.

Сигурният изпадащ още след вчерашните мачове е последният в класирането Падерборн, загубил гостуването си на Унион Берлин с 0:1.