Бившият национал на Германия Андре Шюрле обяви, че слага край на кариерата си на 29-годишна възраст. Решението му идва само няколко дни след като играча прекрати договора си с Борусия Дортмунд по взаимно съгласие.

Нападателят спечели с бундестима Световното първенство през 2014 година в Бразилия. По време на Мондиала играчът вкара два гола на Бразилия при шеметната победа със 7:1 на полуфиналите, а на финала срещу Аржентина центрира отляво за безценния гол на Марио Гьотце в 113-ата минута.

Сега обаче футболистът сподели пред списание "Шпигел", че напоследък се е чувствал изключително самотен и това се е отразило на психиката му. Особено тежко футболистът преживял последните два сезона, когато игра под наем в Спартак Москва и Фулъм. "Решението назряваше отдавна. Не мисля, че се нуждая от повече аплодисменти", споделя Шюрле.

Нападателят изгря на футболната сцена с екипа на Майнц 05 през 2009 година. Шюрле записа над 370 мача в професионалния футбол, защитавайки цветовете на Борусия Дортмунд, Байер Леверкузен, Челси и Волфсбург. 

Има на сметката си и 22 гола в 57 участия за германския национален отбор. Последният му мач за представителния тим на федералната република беше през 2017 година.