Борусия Дортмунд се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия, побеждавайки без абсолютно никакви проблеми третодивизионния Дуисбург с 5:0 като гост.

Вестфалци си решиха задачата още през първото полувреме, в което вкараха три безответни попадения, а за капак Доминик Фолкмер от тима на Дуисбург беше изгонен с директен червен картон в 38-ата минута заради балтия в краката на Ерлинг Халанд.

Джейдън Санчо откри от дузпа четвърт час след началния съдийски сигнал, а след още петнайсетина минути новото попълнение Джъд Белингам вкара след рикошет първото си официално попадение за Борусия след пас с петичка на Торган Азар. 

Самият Азар направи аванса на своите класически в 39-ата минута след великолепно изпълнен пряк свободен удар. Всички очакваха той да центрира към купа от играчи в наказателното поле, но белгиецът намери горния ляв ъгъл след лек рикошет.

Пет минути след почивката Джовани Рейна повтори упражнението от идентична позиция, но този път рикошетът се получи доста по-явен и то в тялото на неговия съотборник Аксел Витсел - 0:4.

Преди да изтече час игра завърналият се след продължителен престой в лазарета капитан на Борусия Марко Ройс показа, че класата си е класа! Той се разписа още с първото си докосване с топката, влизайки 3(!) секунди по-рано на терена като резерва. 

С оглед крещящата разлика в класите и резултата, намиращият се в числено предимство Борусия продължаваше да атакува, но видимо намали темпото. Десетина минути преди края хубава комбинация между Ройс и Юлиан Брандт завърши с удар на последния, но вратарят Вайнкауф спаси.

 

Дуисбург - Борусия Дортмунд 0:5

0:1 Джейдън Санчо - 14'
0:2 Джъд Белингам - 30'
0:3 Торган Азар - 39'
0:4 Джовани Рейна - 50'
0:5 Марко Ройс - 58'

Червен картон (директен): Фолкмер (Дуисбург) - 38'