Суперзвездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е можел да премине в Байерн Мюнхен през 2017 година, но баварците са се отказали от него.

Според списание "Шпорт Билд" Байерн се свързва с Мьолде през декември 2017 година, но счита, че исканата сума от 3 милиона евро е твърде висока. Освен това мюнхенци не са искали да плащат на 17-годишна резерва по 15 000 евро заплата.

Разговори са водени с Халанд и през 2019 година, но в крайна сметка той премина от Залцбург в Борусия Дортмунд през януари тази година, а в събота ще има възможността да накаже баварците в Der Klassiker.

Една от причините за пропадналия трансфер на Халанд в Мюнхен преди година са били изискванията на неговия агент Мино Райола норвежецът да има гарантиран брой мачове.

"Не трябва да забравяме, че един такъв трансфер трябва да пасне. Имаше логика Халанд да отиде в Дортмунд преди година, защото Борусия имаше нужда от такъв тип футболист. Но когато имаш Роберт Левандовски в атака, няма смисъл да вземеш Халанд и да го вкараш в режим на изчакване", обясни изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге.