Борусия Дортмунд срази Брюж с 3:0 като гост в среща от група "F" на Шампионската лига, играна на стадион "Ян Брейдел".

"Жълто-черните" изиграха вихрено първо полувреме, в което бяха много по-акуратни и ефективни от своя противник, макар да стартираха мудно. Торган Азар разпечата вратата на белгийците, а Ерлинг Халанд добави набързо още два гола.

След почивката темпото на игра беше видимо по-ниско, като Борусия умело пазеше преднината си, а на домакините им липсваше креативност и нужната острота. След успеха Борусия Дортмунд събра 6 точки и излезе на върха в групата, докато Брюж е трети с четири пункта, на точка зад Лацио.


Началото беше изцяло за домакините, които пропуснаха няколко добри положения, а на два пъти Мануел Аканджи се оказваше последно препятствие.

Точно преди изтичането на четвърт час игра Борусия откри резултата чрез Торган Азар. Бившият вратар на Ливърпул Симон Миньоле не се намеси добре при центриране отляво и офанзивният полузащитник на вестфалци реализира с левачката.

Малко след това удари часът на Ерлинг Халанд, като младият норвежец нанесе двоен удар на съперника в рамките на петнайсетина минути. Той първо направи добавка отблизо след спасен удар с глава, а после се разписа след асистенция на Тома Мюние.

До почивката Брюж беше видимо по-дейният отбор, но така и не можеше да стигне до чиста голова възможност. Борусия имаше лек превес в притежанието на топката и максимална точност на отправените изстрели.

Десетина минути след почивката Брюж отново имаше възможност да се върне в мача, но шутът на Емануел Денис беше спасен от вратаря на гостите Роман Бюрки. 

В средата на втората част един от най-активните на терена Ланг снабди капитана си Вормер с хубаво подаване, но и тук вратарят на германския вицешампион се намеси отлично, предугаждайки опасността. 

Направените смени и в двата лагера нарушиха ритъма, който не беше особено висок след подновяването на играта. Така германците си тръгнаха от Белгия със заслужен успех и вече са в най-добра позиция за излизане от групата.

 

Брюж - Борусия Дортмунд 0:3

0:1 Торган Азар - 14'
0:2 Ерлинг Халанд - 19'
0:3 Ерлинг Халанд - 32'