Фрайбург победи Борусия Дортмунд с 2:1 в мач от 20-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Шварцвалд щадион". Това беше осмо поражение за вицешампионите този сезон в първенството.

Още в петата минута Емре Джан можеше да открие резултата, но напречната греда продължи да се клати и секунди след топовния му изстрел, а топката не пожела да влезе във вратата на домакините.

Марвин Хитц трябваше да спасява изстрела на Ву-Йонг Джеонг, но малко след това същото стори и вратарят на Фрайбург Мюлер, отказал голмайстора на гостите Ерлинг Халанд.

След вихреното начало последва много дълъг скучен период, в който мощта и креативността изведнъж отлетя и от двата лагера, а дори точните удари към двете врати бяха твърде безобидни.

Малко след почивката Фрайбург нанесе двоен удар в рамките на три минути. Първо Ву-Йонг Джеонг откри резултата с точен удар извън наказателното поле, а малко след това Джонатан Шмид удвои със снаряд по диагонала, изстрелян на границата  на пеналта.

В средата на второто полувреме 16-годишният Юсуфа Мукоко можеше да върне Борусия в мача, но уцели гредата от нейната външна страна. Четвърт час преди края на редовното време обаче нямаше прошка и младокът порази целта след асистенция на Ерлинг Халанд.

До края Борусия не успя да докопа равенството и се намира на шесто място с 32 точки, изоставайки на 16 от лидера Байерн. Фрайбург е осми с 30 пункта.

 

Фрайбург - Борусия Дортмунд 2:1

1:0 Ву-Йонг Джеонг - 49'
2:0 Джонатан Шмид - 52'
2:1 Юсуфа Мукоко - 76'