Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Халанд стана футболистът в Шампионската лига, който най-бързо е вкарал 20 гола, а също така е и най-младият играч с такова постижение, след като се разписа два пъти снощи за 2:2 срещу Севиля. 20-годишният нападател стана и най-резултатният норвежец в турнира за всички времена, след като има вече с един повече от сегашния мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр.

Домакинското равенство помогна на Борусия да се класира за четвъртфинал, след като бяха спечелили първата среща с 3:2 като гости.

20-годишният норвежец се нуждаеше само от 14 мача, за да достигне марката от 20 попадения. Това е с цели 10 срещи по-малко в сравнение с постижението на предишния притежател на рекорда Хари Кейн от Тотнъм.

Също така той става рекордьор и една година по-рано от Килиан Мбапе, който постигна този резултат от 20 гола в Шампионската лига малко преди да навърши 22 години. Халанд вкара 10 гола в шест мача през този сезон, предава БНР.

За Борусия обаче това постижение е комбинирано и с първото им класиране на четвъртфиналите от четири години насам.

"Eрлинг е невероятен! Щастливи сме, че с неговите голове си осигурихме още поне два мача в Шампионската лига и се надяваме и там той да продължи да бележи", заяви наставникът на Борусия (Д) Един Терзич по повод рекордите на норвежкото дете чудо.