Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс смята, че Манчестър Юнайтед е един от малкото клубове, които биха могли да извадят 150 млн. евро за звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

Юнайтед са един от многото отбори, които са хвърлили око на Халанд, но огромната цена на Дортмунд вероятно ще се окаже финансово непосилна за много клубове.

Скоулс вярва, че Юнайтед трябва да засили атаката си това лято, като подпише с нападател, тъй като в момента атакуващата мощ на отбора е непостоянна.

Той каза: "Причината Юнайтед да не се състезава за големите трофеи е, че няма топ нападател, наистина, откакто Уейн Руни си отиде, тъй като брилянтните централни нападатели изчезнаха. Манчестър Юнайтед винаги трябва да има някой, който може да вкарва много голове."

"Халанд е очевидният фаворит, Хари Кейн също, някой от този тип играчи. Ще дойдат ли в Манчестър Юнайтед по това време? Ще плати ли Манчестър Юнайтед парите за тях? Мисля, че може, но зависи от тях (Халанд и Кейн) - кой клуб, ще изберат. Мисля, че двамата могат да избират от всеки клуб в Европа."

Скоулс вярва, че Юнайтед ще се сблъска с малка конкуренция за Халанд това лято поради исканата цена от Дортмунд:

"Мисля, че вероятно биха го направили, да", каза Скоулс за перспективата Юнайтед да похарчи 150 млн. паунда за Халанд. "Мисля, че става въпрос за един от малкото клуба, които могат да платят за него сега. Не мисля, че има твърде много."

"Мислите си за Реал Мадрид и Барселона, но те вероятно не биха могли да платят парите. Ман Сити също не изглежда, че иска да извади подобна сума."

"За да бъдем честни, Гуардиола така или иначе много рядко играе с централен нападател, дори когато той има играчи като Агуеро и Жесус, той почти не ги използва. Така че дали Гуардиола би взел Халанд? Мился, че не.", каза още бившата звезда на "червените дяволи".