Финансовата акула сред футболните агенти Мино Райола работи усилено върху най-големия си удар. Според британския всекидневник “Дейли Мирър” посредникът за едни от най-маститите трансфери иска да финализира сделка, която ще направи норвежеца Ерлинг Халанд най-добре печелещия играч в света.

Още в края на миналата седмица стана ясно, че Райола ще се опита да уреди седмична заплата от колосалните 1 млн. евро в новия отбор на настоящия нападател на Борусия Дортмунд. Сега импресариото иска да завърши плана си успешно.

За сравнение Кристиано Роналдо заработва в момента по 590 хил. евро на седмица в Ювентус. Другата емблема на футбола през ХХI век - Лионел Меси, добавя към сметкака си по 582 хил. евро на 7 дни според договора си с Барселона, уточнява "24 часа".

В материала не се посочва кой е фаворит за подписа на Халанд, но таранът е свързван основно със седем колоса - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Реал Мадрид, Барселона и ПСЖ. 

Наскоро Райола, който направи Златан Ибрахимович и Пол Погба супербогати, бе в Испания с бащата на 20-годишния нападател Алф Инге за разговори с Реал Мадрид и Барселона.

И тук се разкрива какъв ще е поредният тлъст пай, който ще отиде у джоба на агента. Условие за сключване на договора между 194-сантиметровия мускулест скандинавец и новия му клуб ще е Райола и родителят на футболиста да получат 25 процента бонус от сделката, който да си разделят.

От Борусия към момента са категорични, че вкаралият 33 гола в 34 официални мача за сезона досега Халанд ще остане в Дортмунд и за следващата кампания.

Според договора, който привлеченият от РБ Залцбург в началото на миналата година нападател има с германския клуб, през следващото лято той може да си тръгне, ако някой плати за него 75 млн. евро. При огромния интерес към норвежеца обаче той най-вероятно ще смени отбора още тази година.