Кой ще е следващият клуб на Ерлинг Халанд? Това ще е една от основните теми във футбола поне още една година, след като норвежкият талант остана в Борусия Дортмунд.

Според повечето от източниците с най-добри шансове за подписа му е Реал Мадрид, но на практика голмайсторът е свързван с всеки от най-големите клубове на континента. Сред тях, разбира се, и Ливърпул. На опашката са още Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Барселона, Байерн Мюнхен и ПСЖ.

Но легендата на "червените" Стив Макманамън изобщо не вярва, че е възможно Халанд да дойде на "Анфийлд". Бившият английски национал, който прекара и няколко години в Реал Мадрид, също посочи "кралете" като най-вероятния нов отбор на нападателя.

"Дали мисля ли, че Ливърпул ще се бори за подписа му следващото лято? Не - каза цитираният от webcafe.bg Макманамън. - Наистина мисля, че той ще отиде в Реал Мадрид, тъй като на играча му харесва философията на клуба, начина на живот там и всичко, което идва с това да играе за тях.

Не мисля, че цената му ще бъде причината Ливърпул да не го вземе. Става въпрос за всички други параметри, когато се взима играч от неговия калибър. Той би имал огромна заплата и всички останали в съблекалнята биха искали същите условия. Мино Райола също би настоявал за голяма комисионна и не смятам, че Ливърпул би се намесил в такъв бизнес."