Манчестър Сити ще се опита да привлече на всяка цена Ерлинг Халанд най-късно следващото лято, пише авторитетният The Times.

Головата машина на Борусия Дортмунд ще струва 75 милиона евро и сумата е смехотворна за "гражданите". Техният проблем идва от огромната конкуренция за подписа на норвежеца, тъй като той е свързван  практически с всички водещи отбори на Стария континент.

Едва преди няколко дни от Барселона признаха, че не могат да си позволят целия финансов пакет за Халанд и каталунците станаха първият колос, който излезе от "покера" за снайпериста. Той обаче остава цел на Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Сити ще започне преговори с агента на голаджията Мино Райола още през януари, за да бъдат договорени детайлите по преминаването на звездата във Висшата лига следващото лято. Според правилата на УЕФА обаче това е наказуемо, тъй като в случая футболистът не влиза в последните 6 месеца на контракта си (до 30 юни 2024 година).

Напълно възможно е Сити да форсира нещата и да привлече скандинавеца още през януари, за далеч по-висока сума - поне 130 милиона евро. Мениджърът на манчестърци Пеп Гуардиола усилено търси нов нападател след раздялата със Серхио Агуеро и преди месеци удари на камък с Хари Кейн от Тотнъм.