РазенБалшпорт Лайпциг победи Борусия Дортмунд с 2:1 в среща от 11-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Ред Бул Арена".

"Биковете" напълно надиграха "жълто-черните" през първото полувреме, откривайки резултата малко преди изтичането на половин час игра. Направилият два големи пропуска преди това Кристофър Нкунку беше точен след подаване на Йоско Гвардиол.

Вестфалци не отправиха нито един точен удар и имаха една неточна стрелба, докато домакините стигнаха до шест възможности, половината от които бяха в рамката на вратата. Точно преди почивката РБ имаше претенции за дузпа заради падане на Симакан в наказателното поле, но реферът Феликс Цвайер замълча.

Дортмунд се събуди от летаргията след почивката и в 52-ата минута Марко Ройс изравни след подаване на Тома Мюние. Това разгневи "биковете", които отправиха поредица от удари, но без успех. Невероятен карамбол се забърка в пеналта на Борусия в средата на второто полувреме, когато Нкунку побърка съперника със серия от финтове със завъртане и след това разтресе левия страничен стълб. 

Логичното се случи в 68-ата минута, когато Нкунку центрира отляво и на далечната греда Юсуф Поулсен подложи крака си, вкарвайки кълбото в мрежата с помощта на вратаря Грегор Кобел.

В 86-ата минута Мукоко имаше добра възможност за Борусия, но не успя да се разпише. Така Дортмунд остана втори с 24 точки и вече изостава на четири от лидера Байерн. РБ Лайпциг събра 18 пункта и се качи на пета позиция.

 

РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 2:1

1:0 Кристофър Нкунку - 29'
1:1 Марко Ройс - 52'
2:1 Юсуф Поулсен - 68'