Агентът на Ерлинг Халанд – Мино Райола, заяви, че има „голям шанс“ нападателят да напусне Борусия Дортмунд през лятото и обяви Манчестър Сити като вероятна дестинация.

21-годишният футболист има 74 гола в 72 мача за „жълто-черните“ след присъединяването си към клуба през януари 2020. Норвежкият национал има откупна клауза от 64 млн. паунда идното лято, като преди прикова интереса на Сити, Манчестър Юнайтед и Челси.

Запитан относно това какъв ще бъде следващият ход на Халанд, Райола сподели за SPORT1: „Може би това лято, може би следващото. Но има голям шанс Ерлинг да напусне това лято. Ще видим. Той може и ще направи следващата крачка. Байерн, Реал, Барселона, Сити – това са големите клубове, в които може да отиде. Сити има пет шампионски титли на страната в последните няколко години, много повече от Юнайтед. Всички знаехме, когато преминахме в Дортмунд, че тази стъпка ще дойде“.

Роденият в Лийдс Холанд, който е син на бившия играч на Манчестър Сити Алф-Инге Халанд, има договор с германския клуб до лятото на 2024, но Райола потвърди, че норвежецът ще обсъди бъдещето си с ръководството на Борусия тази зима. „Ще кажем на Борусия Дортмунд каква е нашата идея и те ще ни споделят техните идеи. Но няма да бъде взето решение през зимата. Той е играч, който иска да се развива, който търси нови предизвикателства. И, разбира се, въпрос е и на алтернативата. Променяш се само ако имаш по-добра алтернатива“, продължи Райола.

Запитан относно това дали Халанд има откупна клауза между 55 и 77 млн. паунда, той отвърна: „Каквото и да има в един договор, то е в него. Това остава между мен и играча. Има само две страни, на които им е позволено да казват нещо на останалата част от света – клубът и играчът. Никога не говоря за детайли. Ние и Дортмунд знаем точно какво трябва да стане. Структурирали сме го много ясно. С договор или не, винаги имаме много отворена комуникация с Ханс-Йоахим Вацке, Михаел Цорк и сега със Себастиан Кел. Говорим открито с всички. Това е много по-важно от всичко, което е написано на документ. Документът е там само ако нещо се обърка, тогава имаш нужда от него. Но не обратното“, завърши агентът на Халанд.