Борусия Дортмунд изчаква за защитника Матс Хумелс и вратаря Грегор Кобел, които са с настинки, преди последния двубой за годината в Бундеслигата с Херта Берлин в събота.

„Трябва да видим как ще се чувстват“, сподели старши треньорът на „жълто-черните“ Марко Розе. Вторият в таблицата Дортмунд изостава на шест точки от лидера Байерн Мюнхен, който приема Волфсбург в петък вечер. Розе добави, че левият бек Рафаел Герейро и Мариус Волф са с удари и под въпрос за срещата на „Олимпиащадион“ в Берлин.

Въпреки това, белгийското крило Торган Азар може да се завърне, след като напусна принудително терена с крамп при успеха над новака Гройтер Фюрт в сряда. Херта е 14-и в таблицата и новият им треньор Тайфун Коркут за кратко спря пропадането на тима в Лигата след убедителния успех над Майнц 05 с 4:0 във вторник.

Розе иска подобрено представяне от това срещу Фюрт при класиката с 3:0, когато късни голове на Ерлинг Холанд и Дониел Мален подпечатаха трите точки за Борусия. „Трябва да направим нещата по различен начин. Трябва да бъдем по-ясни, по-добри и по-изчистени“, завърши наставникът на Дортмунд.