Ерлинг Холанд най-вероятно ще напусне Борусия Дортмунд през 2022 година, смята спортният директор Михаел Цорк. Машината за голове на „жълто-черните“ е желан от най-големите клубове в Европа, а в края на сезона всеки от тях може да активира откупната му клауза от 75 млн. евро.

„Разбира се, че бихме искали да остане и след лятото, не бива да се предаваме, дори и по финансови причини. Знаем, че това може да се промени при определени обстоятелства, но ще разговаряме с него в следващите няколко седмици.

Той има дългогодишен контракт с нас, така че първото действие трябва да е негово, а не наше. За нас ще бъде добре той да остане“, каза Цорк пред „Скай Спортс“.

Холанд се представя на изключително ниво и този сезон, въпреки че пропусна няколко седмици заради контузия. Норвежецът започна с 13 гола, бе извън игра до средата на октомври, а след завръщането си отбеляза още 6 гола в 6 мача.

През 2022 година Холанд има възможност да подобри собственото си постижение от предишния сезон, когато наниза 41 гола в 41 мача.