"Клубът ме притиска да вземе решение за бъдещето си, така че скоро трябва да реша какво ще правя", сподели голмайсторът на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. 21-годишният нападател е един от най-желаните футболисти в света, като постоянно е спряган за трансфер в някой от европейските грандове.

В края на декември изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че ръководството на клуба ще иска да знае крайното решение на Халанд за бъдещето му "до няколко седмици", а сега норвежкият национал се оплака, че го притискат.

"През последните шест месеци не казвах нищо по темата от уважение към клуба. Сега обаче те започнаха да ме притискат да взема решение, а аз единствено искам да играя футбол. Те обаче ме притискат и скоро ще трябва да взема решение. Винаги съм казвал, че играя най-добре, когато се концентрирам върху футбола, а не мисля за други неща", сподели Халанд след победата на Борусия над Фрайбург с 5:1 миналата вечер.

Таранът отбеляза два от головете за успеха на своя тим, който вече е само на три точки зад лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен.