Головата машина на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, призна, че е с крачка зад снайпериста на Байерн Мюнхен и Футболист №1 на ФИФА за последните две години Роберт Левандовски. 

"Считам, че е редно да поставим на първо място Левандовски. Бензема играе прекрасно, но Меси също е невероятен. Те трябва да заемат второ и трето място", отсече Халанд "Скай Спортс".

Норвежецът очаквано беше попитан дали все още е на мнение, че ръководството на Борусия Дортмунд го притиска да преподпише.

"Много хора коментираха темата и затова аз също исках да кажа нещо. Но повече не искам да говоря по този въпрос. Казаното е казано и гледаме напред", допълни той и анализира качествата си.

"Мога да стана по-добър във всичко - да съм по-добър в завършването на атаките, скоростта, силата. Най-важното е да не получавам контузии. Тогава ще играя повече мачове и ще се представям по-силно. Най-голямото ми желание е да не получавам контузии", каза още Халанд, който е свързван практически с всички водещи клубове в Европа.

Халанд наниза 16 гола в Бундеслигата през кампанията, както и три попадения в Шампионската лига. Неговият контракт с Борусия е до 2024 година, но от 1 юли цената му става фиксирана - 75 милиона евро.