Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус поздрави Борусия Дортмунд за свободния трансфер на Никлас Зюле, който напуска баварците през лятото.

"Никлас Зюле знае как се печелят трофеи. Той ще донесе в Дортмунд своя опит, качество и голяма мотивация. Само мога да поздравя Борусия за този трансфер. Това е супер трансфер! Да вземеш без пари един от най-добрите германски централни защитници е изключително", отсече Матеус.

"Той със сигурност ще стабилизира централната защитна линия на Борусия Дортмунд и ще я качи на едно съвсем ново ниво. За него този трансфер е крачка назад в спортен аспект, защото  ще му бъде трудно да печели трофеи в Дортмунд."

"Но ако не се е чувствал добре в Мюнхен и с удоволствие иска да остане в Бундеслигата, но в лицето на Борусия Дортмунд той намира фантастичен клуб с невероятни фенове. А и Никлас навярно усеща, че той е парчето от пъзела, което липсва на втория по сила германски клуб, за да може да се качи на върха", добави световният шампион и носител на Златната топка за 1990 година.